Συνάντηση Αβέρωφ με τ/κ κόμματα: Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να χωριστεί

Αβέρωφ: Η λύση του κυπριακού, επαναλάβαμε σε όλους μας τους συνομιλητές, είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων. Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Λατίνων και Μαρωνιτών. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες γιατί η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να χωριστεί.

Με τον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP), κ. Tufan Erhürman, τον πρώην ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, κ. Mehmet Ali Talat και τον Πρόεδρο του Κόμματος του Λαού (HP), κ. Kudret Özersay, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Γιώργο Γεωργίου και τον κ. Χαράλαμπο Σταυρίδη, Υπεύθυνο Διεύθυνσης Κυπριακού.

Μετά το πέρας των συναντήσεων του, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε σήμερα τόσο με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκοκυπριακού Κόμματος Tufan Erhürman όσο και με τον Mehmet Ali Talat όσο και τον Kudret Özersay, μεταφέροντας τη θέλησή μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νέα άτυπη συνάντηση για το κυπριακό στο τέλος Απριλίου στη Γενεύη.

Επαναλάβαμε τις ξεκάθαρες θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού για στήριξη του συμφωνηθέντος πλαισίου όπως αυτό καθορίζεται στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για μια Διζωνική Δικοινοτική Ομόσπονδη λύση με πολιτική ισότητα αλλά και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων αλλά και με εδαφικές αναπροσαρμογές και μια δίκαιη διευθέτηση του περιουσιακού.

Η λύση του κυπριακού, επαναλάβαμε σε όλους μας τους συνομιλητές, είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων. Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Λατίνων και Μαρωνιτών. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες γιατί η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να χωριστεί και πολύ μεγάλη για να χωρέσει όλο το λαό της. Κι επειδή στον Δημοκρατικό Συναγερμό έχουμε μεγάλα οράματα για τον τόπο μας, γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι τα μεγάλα οράματα δεν χωράνε ποτέ σε μοιρασμένες πατρίδες».