Συνάντηση Αβέρωφ με τους πρέσβεις Ουκρανίας, Τσεχίας και Πολωνίας

Συνάντηση Αβέρωφ με τους πρέσβεις Ουκρανίας, Τσεχίας και Πολωνίας

Με τους Πρέσβεις της Ουκρανίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου, ο οποίος δήλωσε για τη συνάντηση τα εξής:

«Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα με τους Πρέσβεις της Ουκρανίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας. Όπως είναι γνωστό οι ηγέτες της Σλοβενίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας ήταν οι πρώτοι ηγέτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέφτηκαν το Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε τη συμπαράσταση της Κύπρου στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, εξήρε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία, ενώ ενημέρωσε και τον Πρέσβη της Ουκρανίας για τη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού στο αίτημα της χώρας του για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Ruslan Nimchynskyi δήλωσε τα εξής:

«Μόλις συναντήθηκα με τον εξοχότατο Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την υποστήριξη προς την Ουκρανία, η οποία μάχεται για την ανεξαρτησία της για τη δημοκρατία. Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αφήσει τη ζωή τους για την αυριανή επιτυχημένη Ευρώπη. Είμαστε ευγνώμονες προς την Κυπριακή Δημοκρατία, στους πάρα πολλούς Κύπριους για την αλληλεγγύη και ότι έχουν σταθεί δίπλα μας αυτές τις δύσκολες ώρες.

Καλούμε τους Κύπριους φίλους μας να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να μας στηρίξουν στις προσδοκίες μας να ενταχθούμε στην ΕΕ, συμφώνως με το άρθρο 49 να γίνει δεκτή η Ουκρανία στην ΕΕ και είμαι σίγουρος προς αυτό θα αποτελέσει επίδειξη αλληλεγγύης και ενότητας προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος πολεμά για την Ευρώπη, που επιδεικνύει πως είμαστε μέρος της Ευρώπης. Πάντα ήμασταν μέρος της Ευρώπης και θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή και πιο ευδόκιμη».