Συνάντηση Αβέρωφ με τον Πρέσβη της Κίνας

Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Λευκωσία κ. Xingyuan Huang συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία και του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος κ. Αλέξανδρο Σίνκα.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα που άπτονται των σχέσεων Κύπρου-Κίνας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Γεγονός που καταδείχθηκε στην πράξη και μέσω της αποστολής προς την Κύπρο ιατρικού υλικού από την Κίνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείο για το οποίο ο κ. Huang έλαβε τις θερμές ευχαριστίες του κ. Νεοφύτου.

Στη συζήτηση τέθηκε και το κυπριακό όπου επαναλήφθηκε εκ μέρους του κ.  Xingyuan Huang η θέση αρχής της Κίνας για μια επανενωμένη Κύπρο ενώ από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου διαβεβαίωσε πως αποτελεί θέση αρχής η μη στήριξη καμίας αποσχιστικής ενέργειας, με απόλυτο σεβασμό στα εσωτερικά ζητήματα κάθε χώρας.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, οι οποίες όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελούν σημαντική ένεση για την τόνωση της οικονομίας μας και με τον κ.  Huang να διαβεβαιώνει πως οι επενδύσεις στην Κύπρο θα συνεχιστούν, ενώ τέλος τονίστηκε και από τις δυο πλευρές η σημαντική στήριξη της Κίνας ως προς την ανανέωση της θητείας και την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σημειώνεται ότι κ. Huang προχώρησε και σε επίσημη πρόσκληση σε ανώτατο επίπεδο κόμματος για επίσκεψη στην Κίνα, κάτι που προσδιορίζεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.