“Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα” το κόμμα του Λοβέρδου

«Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα» θα είναι το όνομα του νέου κόμματος του οποίου την ίδρυση ανήγγειλε, σε ομιλία του κατά την πρώτη πολιτική συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας στο Σπόρτινγκ,  ο πρώην Υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος περιέγραψε το νέο κόμμα ως «ανοιχτό» ως προς τις θέσεις και την ηγεσία του καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι δεδομένη η δική του παρουσία σε αυτήν και ως κόμμα με προτάσεις άμεσης δράσης και ρήξης με όσα «μας έφεραν εδώ».

Επίσης,  τοποθέτησε το νέο κόμμα  στον πολιτικό χώρο «ανάμεσα» στην Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας πρόσκληση συμπόρευσης  προς τις δυνάμεις «του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς». Είπε ότι το νέο κόμμα δεν θα έχει «πρωτοκλασάτα στελέχη» γιατί κυρίως ενδιαφέρεται για νέους και φρέσκιες ιδέες, κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση ότι ακολουθεί τη γνωστή μεταπολιτευτική τακτική που κατέστρεψε τη χώρα και την αντιπολίτευση ότι δημαγωγεί.

Στο Σπόρτινγκ βρέθηκαν περίπου 1.200 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της κίνησης «Δράση» και της κίνησης «Δυναμική Ελλάδα», καθώς και ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης.