Συμμετέχουν στα στεγαστικά σχέδια οι εκ μητρογονίας

Τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε όλα τα ισχύοντα στεγαστικά σχέδια για Εκτοπισθέντες, θα έχουν πλέον οι εκτοπισθέντες εκ μητρογονίας, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση με τους εξ αρρενογονίας εκτοπισθέντες ύστερα από τη δημοσίευση της σχετικής νομοθεσίας ημερομηνίας 27.12.2013 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 4422, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων (Υ.Μ.ΑΠ.Ε.).

Διευκρινίζεται ότι προτού οι εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες αποταθούν στην Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων για οποιοδήποτε στεγαστικό σχέδιο βρίσκεται σε ισχύ, θα πρέπει απαραίτητα να εξασφαλίσουν σε πρώτο στάδιο Ταυτότητα Εκτοπισμένης Οικογένειας από τις οικείες Επαρχιακές Διοικήσεις καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.).

Τα ισχύοντα στεγαστικά σχέδια για Εκτοπισθέντες αφορούν στην παραχώρηση οικονομικής βοήθειας για την αγορά κατοικίας/ διαμερίσματος, στην ανέγερση κατοικίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο περιλαμβανομένης της επιδιόρθωσης ιδιόκτητης κατοικίας και στο σχέδιο επιδότησης ενοικίου.

Έντυπα αιτήσεων για στεγαστική βοήθεια περιλαμβανομένης της επιδότησης ενοικίου διατίθενται τόσο από τα Κεντρικά Γραφεία (Λευκωσίας) όσο και από τα Επαρχιακά Γραφεία της Υ.Μ.ΑΠ.Ε. (Λεμεσό, Λάρνακα), το διαδίκτυο και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.)