Συμμαχία προς Άννα: Οφείλεις να αποδείξεις ότι οι αρχές σου είναι πάνω από τις καρέκλες

Σε ανοικτή επιστολή της Συμμαχίας Νέων προς τη βουλευτή του κινήματος Άννα Θεολόγου, τονίζουν ότι εάν θέλει να σεβαστεί την πλειοψηφία των συμμάχων και να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου στη βάση όσων έλεγες προ των Εκλογών όταν ο Παύλος Μυλωνάς αποχώρησε, τότε οφείλεις να παραδώσεις την βουλευτική έδρα και να αποδείξεις έμπρακτα ότι οι αρχές σου είναι πάνω από τις καρέκλες.

Αυτούσια η επιστολή:

“Είναι γεγονός πως η προεκλογική περίοδος την οποία διανύσαμε με ιδιαίτερη δυσκολία, προκάλεσε, σε συνάρτηση με το θλιβερό αποτέλεσμα του 2,2%, ένα φορτισμένο κλίμα.

Με το πέρας της πρώτης Κυριακής το Κίνημα κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ δύο υποψηφίων . Η συζήτηση για την απόφαση του Κινήματος ξεκίνησε από την Γραμματεία στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία συμπεριλαμβανομένου και της Βουλευτού Άννας Θεολόγου. Στις 29.01.2018 αγαπητή Άννα επέλεξες να εκφράσεις την προτίμηση σου προς τον κ. Σταύρο Μαλά με την αιτιολογία ότι ως θέμα αρχής έπρεπε να απαλλαγούμε από την διακυβέρνηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη, θέση η οποία ήταν και της Συμμαχίας Πολιτών.

Αγαπητή Άννα Θεολόγου, ήσουν παρούσα στην συνάντηση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών κ. Λιλλήκα με την Γραμματεία του Κινήματος και του κ. Μαλά, οπόταν γνωρίζεις πολύ καλά το περιεχόμενο της συζήτησης και τι λέχθηκε τόσο για το Κυπριακό όσο και για την εσωτερική διακυβέρνηση και στην οικονομία.

Σοφότερο να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας και μετά να γράφουμε δημόσια, ΟΛΟΙ! Θέλουμε αλλαγή όχι παραλλαγή στο Κυπριακό. Από την άλλη όμως, στην Βουλή σε ποια νομοσχέδια και ποιοι σε στήριξαν τον τελευταίο χρόνο; Γνωρίζεις καλύτερα ποιοί ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας που αντιτίθεσαι με τόσο σθένος. Σεβαστή η απόφαση σου αλλά πρέπει να είμαστε σωστοί και δίκαιοι πρώτα με τους εαυτούς μας!

Με ποια λοιπόν δικαιολογία απαίτησε η Άννα Θεολόγου, διότι ποτέ δεν θα παραγνωρίσουμε το έργο και τους αγώνες που έδωσε με την Συμμαχία Πολιτών, να στηρίξει το Κίνημα μας τον κ. Μαλά; Την απαλλαγή μας από την διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και μόνο; Bασική αρχή της Συμμαχίας Πολιτών ήταν και είναι το Κυπριακό. Το να επιλέγουμε αρχές a la carte δεν τιμά κανέναν.

Επιπλέον, στη συνεδρία της γραμματείας του κινήματος που προηγήθηκε της Ανώτατης Συγκλήτου στις 31.01.2018 όπως γνωρίζεις Άννα απουσίαζες. Το να επικαλείσαι δημόσια όπως την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” το τι διαμείφθηκε , θίγοντας πρόσωπα και καταστάσεις είναι τουλάχιστον άστοχο.

Σου αναγνωρίζουμε την εμμονή στις αρχές και τις θέσεις σου, αφού σε διακατέχει ένας ιδιαίτερος δυναμισμός, όμως στη συνεδρία της Ανώτατης Συγκλήτου αφού εισηγήθηκες την στήριξη προς τον Σταύρο Μαλά, εντούτοις στην ψηφοφορία ήσουν μία εκ των 7 που ψήφισαν υπέρ της λευκής ψήφου. Οπόταν με ποιο κριτήριο κατηγορείς την Συμμαχία Πολιτών ότι ένιψε τας χείρας της, ή χειρότερα φιμώθηκε η Δημοκρατία μέσα στο Κίνημα;

Συγνώμη αγαπητή Άννα αλλά είσαι άδικη και καθόλου αντικειμενική.

Η απόφαση σου δεν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όπως πολλοί θα ήθελαν. Η Συμμαχία Πολιτών βρίσκεται ήδη σε περίοδο αναδίπλωσης και θα συνεχίσει δριμύτερη.

Η Συμμαχία Πολιτών ήταν και είναι σε όλα συνεπής. Στη Βουλή υπερασπισθήκαμε με σθένος τους πολίτες με κοινούς αγώνες που ενώνουν το κίνημα και εσένα, όταν άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, ψήφιζαν νομοσχέδια όπως τις εκποιήσεις. Όμως κύρια ανησυχία για το Κίνημα και τους πολίτες που το στηρίζουν είναι το Κυπριακό και όλοι αναγνωρίζουν πως ένας λαός που ευημερεί οικονομικά δεν έχει αξία όταν διακυβεύεται το μέλλον της Πατρίδας του.

Αγαπητή σε όλους μας Άννα, πήρες τις αποφάσεις σου. Αν όμως θέλεις να σεβαστείς την πλειοψηφία των συμμάχων και να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου στη βάση όσων έλεγες προ των Εκλογών όταν ο Παύλος Μυλωνάς αποχώρησε, τότε οφείλεις να παραδώσεις την βουλευτική έδρα και να αποδείξεις έμπρακτα ότι οι αρχές σου είναι πάνω από τις καρέκλες.”