Συμμαχία Πολιτών: Το κράτος απαιτείται να δείξει την απαραίτητη ευελιξία και να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Το κράτος απαιτείται να δείξει την απαραίτητη ευελιξία και να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα για το κοινό. Είναι αδιανόητο να γνωρίζουμε όλοι ότι ο μοναδικός τρόπος για να εξέλθουμε του αδιεξόδου είναι αυτός του μαζικού εμβολιασμού και παράλληλα να βλέπουμε το ίδιο το κράτος να εγκλωβίζεται στις διαδικασίες που το ίδιο καθόρισε για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Αυτά αναφέρει σε γραπτή δήλωση η Συμμαχία Πολιτών για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η Κυβέρνηση πρέπει να στοχεύσει σε παράλληλο εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων που έχουν σειρά να προσέλθουν στα κέντρα εμβολιασμού, με τα άτομα που επέλεξαν – για τους δικούς τους λόγους – να μην εμβολιαστούν όταν καλείτο η δική τους ηλικιακή ομάδα για εμβολιασμό.

Έτσι, θεωρούμε ότι θα πετύχουμε μεγαλύτερο αριθμό εμβολιασθέντων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτός ήταν εξάλλου ο στόχος που τέθηκε εξ αρχής και υπάρχουν οι τρόποι για να υλοποιηθεί.

Με όλες τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούνται στον διεθνή χώρο για συγκεκριμένα εμβόλια, κάτι που προκαλεί τεράστια καθυστέρηση στον εμβολιασμό ανά το παγκόσμιο, είναι ανεπίτρεπτο να προκαλείται χρονοτριβή και στο εσωτερικό μέτωπο, λόγω της ακαμψίας που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για να προσαρμοστούν με τις ανάγκες.