Συμμαχία Πολιτών: Μείζον πρόβλημα το θέμα των εκποιήσεων κατοικιών

Συμμαχία Πολιτών: Μείζον πρόβλημα το θέμα των εκποιήσεων κατοικιών

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί πως οι εισηγήσεις που κατέθεσε το Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση όσον αφορά το μείζον κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα που βιώνει η Κυπριακή κοινωνία με το ζήτημα των εκποιήσεων κατοικιών.

Επαναφέρουμε προς την Κυβέρνηση την πρόταση μας για τη δημιουργία ενός Οργανισμού Χρηματοοικονομικών Διευκολύνσεων που θα μπορούσε να εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια, να λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα όλων των τραπεζών και να προστατευθούν κατ’ επέκταση όσο τον δυνατόν περισσότερες κατοικίες από εκποίηση.

Επιπρόσθετα οφείλουμε ως Κράτος και κοινωνία να προστατεύσουμε τα πραγματικά θύματα της κρίσης που ήταν συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις μέχρι την κρίση και να διαχωριστούν από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για τους οποίους εμείς δεν θέλουμε να προσφέρουμε καμία προστασία.

Θεωρούμε πως μέσα από τη συλλογικότητα, μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων μπορούμε να βρούμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε και αυτό το τελευταίο ουσιαστικά μεγάλο κατάλοιπο από την οικονομική κρίση που έχουμε βιώσει.