Συμμαχία Πολιτών: Αυστηρότερος έλεγχος για τα προιόντα από τα κατεχόμενα

Η Συμμαχία πολιτών σε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τα προιόντα από τα κατεχόμενα τονίζει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές:

“Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το θέμα εισαγωγής προϊόντων από τα κατεχόμενα. Το ζήτημα της ανεξέλεγκτης διακίνησης προϊόντων πέραν του ότι πλήττει τους ελληνοκύπριους παραγωγούς, ενέχει και πολλούς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών αφού σε πολλά από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί παράνομα φυτοφάρμακα.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα ο κανονισμός της πράσινης γραμμής έχει προκαλέσει στρέβλωση στην εμπορία και στην αγορά.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος ώστε να μην διακινούνται προϊόντα τα οποία δεν είναι τουρκοκυπριακής παραγωγής αλλά τουρκικής.

Ταυτόχρονα, επιβάλλεται να γίνονται αυστηρότεροι φυτοϋγιεινομικοί έλεγχοι και να εφαρμόζονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, ώστε να μην περνούν στις ελεύθερες περιοχές προϊόντα με απαγορευμένα φάρμακα.”