Συμμαχία: Ο Πρόεδρος να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για τη Παιδεία

Η Κυβέρνηση οφείλει πριν από την Τρίτη να βρει τις διόδους επικοινωνίας για να επαναρχίσει ένας διάλογος στον οποίο όλοι θα διεξάγουν με πνεύμα συναίνεσης, χωρίς εγωισμούς, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η Συμμαχία Πολιτών.

Απόλυτο σεβαστό το δικαίωμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και αποτελεί μέσο διεκδίκησης αιτημάτων των εργαζομένων. Πρέπει όμως το μέσο αυτό να αποτελεί την έσχατη λύση, ιδιαίτερα στο ζήτημα της Παιδείας, όπου θα επηρεαστούν και ταλαιπωρηθούν χιλιάδες μαθητές και γονείς. Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και όχι κλειστά.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία θα έπρεπε να κυβερνά με τρόπο που να πράγματα να κυλούν ομαλά και βελτιωτικά, φέρει την ευθύνη για το χάος που δημιουργήθηκε στην δημόσια Παιδεία. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη οφείλει να βρει τις διόδους επικοινωνίας και τους μηχανισμούς έτσι ώστε να επαναρχίσει ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με τους εμπλεκομένους φορείς πριν από την ημέρα έναρξης των απεργιακών μέτρων. Ένα διάλογο στον οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι θα διεξάγουν με πνεύμα συναίνεσης, χωρίς εγωισμούς, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον της νέας γενιάς.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών επαναφέρει την πρόταση της με την οποία καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει εθνικό συμβούλιο για την Παιδεία στην παρουσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των οργανώσεων στον χώρο της Παιδείας, του Υπουργού Παιδείας και των Προέδρων των κομμάτων.