Συμμαχία: Οι τούρκοι εισβάλλουν εκ νέου στην ΑΟΖ – Αναμένουμε έμπρακτη στήριξη της ΕΕ

Οι τούρκοι εισβάλλουν εκ νέου στην ΑΟΖ – Αναμένουμε έμπρακτη στήριξη της ΕΕ, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η Συμμαχία Πολιτών.

Συνεχίοντας η ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Από τη μία αδειοδοτημένες εταιρείες ενημέρωσαν ότι αναστέλλουν το πρόγραμμά τους – με τις ευλογίες της Κυβέρνησης – και από την άλλη η τουρκική αδιαλλαξία κορυφώνεται εκ νέου, με το Γιαβούζ να εισβάλλει ξανά στην Κυπριακή Αποκλειστική Ζώνη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει επιτέλους ν’ αναλάβει δράση και να τιθασεύσει τον Ερντογάν. Πρέπει ν’ ασκήσει πιέσεις μέσω ουσιαστικών κυρώσεων στην Άγκυρα.

Αναμένουμε κάποια στιγμή έμπρακτη στήριξη από την ΕΕ, σ’ αντίθεση με την πενιχρή βοήθεια που προσέφερε στα κράτη – μέλη για να ξεπεράσουν την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σ’ αντίθεση βέβαια και με την υποκριτική στάση που τήρησε η Ευρώπη, όταν ο Ερντογάν τσουβάλιαζε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, με στόχο να τους «διοχετεύσει» στην Ελλάδα.

Οι προκλητικές τουρκικές ενέργειες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζονται την ίδια ώρα που οι αδειοδοτημένες εταιρείες ενημέρωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι λόγω κορωνοϊού αναστέλλουν το το πρόγραμμά τους.

Η Κυπριακή ΑΟΖ αφέθηκε έρμαιο στις ορέξεις του Ερντογάν, με την Κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις μ’ απάθεια. Η αναστολή των εργασιών δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από το Κράτος.