«Συμμαχία» ΙΒΜ και Apple για business εφαρμογές

H Apple και η ΙΒΜ ανακοίνωσαν μία «αποκλειστική» συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθούν οι «market-leading» δυνάμεις κάθε εταιρείας, για να επιτευχθεί η «μεταμόρφωση του εταιρικού mobility» μέσω μίας νέας κατηγορίας επαγγελματικών/ business εφαρμογών, φέρνοντας τις αναλυτικές και big data δυνατότητες της ΙΒΜ στο iPhone και το iPad.

Η συνεργασία αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Apple, σκοπεύει να «επαναπροσδιορίσει» τον τρόπο εργασίας, να αντιμετωπίσει προκλήσεις σε θέματα φορητότητας που συναντώνται στη βιομηχανία και να φέρει αλλαγές στον χώρο. Οι τέσσερις «πυλώνες» της είναι οι εξής:

-μία νέα κατηγορία άνω των 100 επαγγελματικών «λύσεων», περιλαμβανομένων native εφαρμογών, δημιουργημένων εξαρχής για το iPhone και το iPad

-υπηρεσίες cloud της ΙΒΜ για το iOS (περιλαμβανομένων device management, ασφαλείας, analytics και mobile integration)

-νέα υπηρεσία AppleCare και παροχή υποστήριξης προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης

-νέα «πακέτα» από την ΙΒΜ για ενεργοποίηση, προμήθεια και διαχείριση συσκευών

Οι νέες «λύσεις» της αποκαλούμενης ΙΒΜ MobileFirst for iOS θα δημιουργηθούν με έμφαση στα δυνατά σημεία κάθε εταιρείας: τις big data και αναλυτικές δυνατότητες της ΙΒΜ με το consumer experience της Apple, καθώς και την εμπειρία της στην ενσωμάτωση hardware και λογισμικού. Ο συνδυασμός αυτός, όπως τονίζεται, θα έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία εφαρμογών που θα «μεταμορφώσουν συγκεκριμένες διαστάσεις του τρόπου με τον οποίο εργαζόμενοι και επιχειρήσεις λειτουργούν χρησιμοποιώντας το iPhone και το iPad, επιτρέποντας νέα επίπεδα αποδοτικότητας και ικανοποίησης πελατών, γρηγορότερα και ευκολότερα από ποτέ άλλοτε». Επίσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΙΒΜ θα μπορεί να πωλεί iPhones και iPads με εγκατεστημένες τις συγκεκριμένες λύσεις/ εφαρμογές σε εταιρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Οι δύο εταιρείες κάποτε θεωρούνταν άσπονδοι εχθροί – αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάσημη διαφήμιση της Apple το 1984 η εταιρεία απεικονιζόταν ως ένας «επαναστάτης» που τα βάζει με την κυρίαρχη ΙΒΜ.