Συμμαχία: Η Κυβέρνηση καλύπτοντας το όνομα μεγάλων επιχειρήσεων, προδίδει τον ίδιο τον λαό της

Σε μία αυστηρή ανακοίνωση προέβη η Συμμαχία Πολιτών, μετά και από την χθεσινή ανακοίνωση για 12 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στον ίδιο χώρο.

Δείτε αυτόυσια την ανακοίνωση:

«Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα σε συγκεκριμένα καταστήματα, είτε υπεραγορών είτε αρτοποιείων, κτυπούν καμπανάκι κινδύνου. Εγείρονται πολλά ερωτήματα κατά πόσο τηρούνται όσα εξαγγέλλει η Κυβέρνηση. Τόσο σ’ ότι αφορά στην εφαρμογή των μέτρων, αλλά και σ΄ ότι αφορά στον έλεγχο και την αξιολόγηση τους».

Η Κυβέρνηση οφείλει να υπερπηδήσει τα μεγάλα συμφέροντα – που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι την λυγίζουν – και να διασφαλίσει ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες:

– Επιβάλλεται να προβαίνουν σε καθημερινές εξετάσεις των υπαλλήλων τους για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν ασθενήσει, ενώ παράλληλα οφείλουν να τηρούν και να ελέγχουν μ’ ευλάβεια όλα τα μέτρα υγιεινής που λαμβάνονται εντός του καταστήματος τους.

– Υποδεικνύεται σ’ υπεραγορές, αρτοποιεία κι όσες επιχειρήσεις συγκεντρώνουν μάζες πληθυσμού και παραμένουν ανοικτές βάσει διαταγμάτων, όπως φροντίζουν κι ελέγχουν ενδελεχώς ότι οι εργαζόμενοι τους φέρουν γάντια και μάσκες. Μεταξύ πελάτη και υπαλλήλου να υπάρχει προστατευτικό κάλυμμα ενώ παράλληλα να επιβεβαιώνεται ότι ο αριθμός των πελατών εντός του καταστήματος δεν υπερβαίνει τον ενδεικνυόμενο. Επιπρόσθετα οι χώροι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Υποδεικνύουμε στην Κυβέρνηση να μην υποκύπτει πλέον στα μεγάλα συμφέροντα και να προτάξει το καλό της δημόσιας υγείας. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν, ή τουλάχιστον να μπορούν ν’ αντιληφθούν, ότι σ’ ένα συγκεκριμένο κατάστημα υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Μ’ αυτό τον τρόπο, οι πολίτες που επισκέφθηκαν το εν λόγω κατάστημα θα μπορούν να το δηλώσουν κι έτσι να γίνει πιο εύκολος ο τρόπος ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων. Επίσης, θ’ αποφεύγεται η εξάπλωση του πανικού και της καχυποψίας ανά το παγκύπριο.

Το κράτος υποχρεούται τόσο για τη λήψη μέτρων για την προστασία του πολίτη, όσο και για τη σωστή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση της κοινωνίας.

«Γονατίζοντας» μπροστά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και καλύπτοντας τ’ όνομα μεγάλων επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση τον μόνο που προδίδει είναι τον ίδιο τον λαό της.