Συμμαχία: Ας απαντήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αν θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ

Οι πολιτικοί αρχηγοί που καμώνονται ότι θέλουν το τέλειο ΓεΣΥ ας απαντήσουν αν ανέχονται το υφιστάμενο σύστημα υγείας και αν θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιοος ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Πολτιών, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

«Συγχαίρουμε τον κ. Βάσο Οικονόμου για την πρόθεση του να ενταχθεί στο ΓεΣΥ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ απέδειξε ότι η επαγγελματική του συνείδηση και η ανθρωπιά του νίκησαν τις πιέσεις που δεχόταν από την ηγεσία του ΠΙΣ.

Αυτοί είναι οι γιατροί της Κύπρου τους οποίους σεβόμαστε και στηρίζουμε.

Όσον αφορά στην ηγεσία του ΠΙΣ που εξακολουθεί να προφασίζεται αστείες δικαιολογίες για να παρεμποδίσει την ομαλή υλοποίηση του ΓεΣΥ, τους λέμε ότι η εποχή που πλούτιζαν εις βάρος της υγείας των πολιτών, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Την ώρα που κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί καμώνονται ότι θέλουν το τέλειο ΓεΣΥ και παρουσιάζουν τάχα δικά τους μοντέλα, πρέπει να αντιληφθούν ότι μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση δεν μπορεί από την πρώτη μέρα εφαρμογής της να λειτουργήσει τέλεια. Πρέπει να αντιληφθούν ότι η σημερινή κατάσταση παροχής υγείας για όσους δεν είναι οικονομικά εύποροι είναι τραγική.

Για αυτό τους καλούμε να απαντήσουν αν ανέχονται το υφιστάμενο σύστημα υγείας και αν θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση.