Συμβουλές για ανώδυνο Hangover

Την περίοδο των γιορτών όλος ο κόσμος πίνει ένα ποτηράκι παραπάνω ! Κάποιοι βέβαια το παρακάνουν με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να νιώθουν έντονη αδιαθεσία, το λεγόμενο Hangover !

To Hangover αποτελεί το σύμπτωμα μιας τοξικής προσβολής του συκωτιού. Είναι γνωστό ότι το συκώτι είναι το όργανο που φιλτράρει το αλκοόλ στον οργανισμό και σε συνδυασμό με το τι τρώτε μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα για  Hangover.

Παρακάτω παρατίθενται 4 συμβουλές προκειμένου να αποφύγετε αυτή την ενοχλητική διάθεση:

1. Πριν πιείτε επιβάλλεται να φάτε.

Όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο διυλίζετε τα συμπτώματα από το αλκοόλ.

Προσοχή ! Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί να σας οδηγήσει υπερκατανάλωση ποτού με αποτέλεσμα να αυξηθεί το σωματικό σας βάρος.

2. Μαζί και μετά από το αλκοόλ πιείτε και νερό !

Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να προκαλεί την άσχημη αδιαθεσία της επόμενης ημέρας. Κοιτάξτε πριν πέσετε για ύπνο να καταναλώσετε άφθονο νερό.

3. Προσέξτε τι ποτό θα διαλέξετε ! 

Τα ποτά που θεωρούνται πιο light, δεν πειράζουν τόσο πολύ τον οργανισμό και έχουν χαμηλό δείκτη θερμίδων είναι η μπύρα τύπου light και το κρασί με σόδα.

Εξίσου ιδανικά θεωρούνται το Bloody Mary, το Sea Breeze και το Screw Driver.

Αποφύγετε τα ποτά που περιέχουν συνδυασμό αλκοόλ και φρουτοχυμού αλλά και τα αναψυκτικά.

4. Θέστε το μυαλό σας σε λειτουργία, πριν κοιμηθείτε. Επιπλέον, μην παρασυρθείτε και πάρετε κάποιο αναλγητικό γιατί μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα επιφέρει.

Ιδανικός χειρισμός αντιμετώπισης θεωρείται: Πριν ξαπλώσετε φάτε ένα σνακ  πιείτε δύο ποτήρια νερό και μετά κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί, φτιάξτε έναν δυνατό καφέ, πάρτε ένα αναλγητικό χάπι και αποφύγετε το αλκοόλ για το υπόλοιπο της ημέρας.

Έτσι, ο οργανισμός θα καταφέρει να ξεκουραστεί !