Συμβιβασμός για το ζήτημα της αντικατάστασης των 165 εφοριακών

Συμβιβαστική λύση, μετά τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για το ζήτημα της αντικατάστασης των 165 υψηλόβαθμων εφοριακών φαίνεται να προέκυψε κατά τη διάρκεια της έκτακτης απογευματινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και Χρήστο Πρωτόπαππα.

Πρίν απο λίγο το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία, η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

1) Για όσες περιπτώσεις έχει λήξει η θητεία , η τοποθέτηση θα γίνει με βάση την διαδικασία και τα προσόντα που προβλέπονται στις διατάξεις της παραγράφου 21 του άρθρου 55 ν. 4002/11 , όπως ισχύει σήμερα. Οι αποφάσεις τοποθέτησης των νέων προϊσταμένων  θα εξειδικευθούν ως 31/12/2012 με τους συγκεκριμένους στόχους  (ποιοτικούς και ποσοτικούς) που πρέπει αυτοί να πετύχουν  κατά την διάρκεια της θητείας τους  και  οι οποίοι και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο όπως ορίζει ο νόμος .Εξυπακούεται πως στην κρίση για την κάλυψη των ανωτέρω θέσεων μετέχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα κατά το νόμο τυπικά προσόντα.

2) Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί ως τις 31/1/2013, θα καθοριστούν ο τρόπος,  η διαδικασία και τα όργανα ελέγχου επίτευξης των στόχων της προηγουμένης παραγράφου,  στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών.

3)Για όσες περιπτώσεις δεν έχει λήξει η θητεία, οι σημερινοί  προϊστάμενοι  παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με το νόμο και θα υπόκεινται στα κριτήρια αξιολόγησης που θα τεθούν