Συλλούρης: Όλα τα θέματα τα οποία έχει ενώπιον της η Βουλή είναι φλέγοντα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο κ. Ravi Bangar, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Οι κ.κ. Συλλούρης και Bangar επαναβεβαίωσαν τις διαχρονικά φιλικές σχέσεις Κύπρου – Ινδίας και εξέφρασαν εκατέρωθεν την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυσή τους στο διμερές κοινοβουλευτικό επίπεδο, μεταξύ άλλων, μέσω της εντονότερης δραστηριοποίησης των ήδη υφιστάμενων Ομάδων Φιλίας, της εντατικοποίησης των ευρύτερων επαφών και της ανταλλαγής επισκέψεων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Ινδός Ύπατος Αρμοστής συζήτησαν, επίσης, τις σοβαρές εξελίξεις που παρατηρούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον πιθανό αντίκτυπό τους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιφέρεια, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας Ravi Bangar και ερωτηθείς σε ό,τι αφορά τους άμεσους σχεδιασμούς σχετικά με το έργο της Βουλής, ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι επετεύχθη ο στόχος η Βουλή ουσιαστικά να μην κλείσει καθόλου, προσθέτοντας ότι πολλές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές έχουν προγραμματίσει συνεδριάσεις εντός Αυγούστου και κατά τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη κάτι, που κατά τον ίδιο, δείχνει τη θέληση όλων των βουλευτών και των κομμάτων να γίνει η Βουλή πιο παραγωγική και να φέρει καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα.

«Αυτό θα αξιοποιηθεί δεόντως και από εμένα ως Πρόεδρο. Θα έρθει και η μεγάλη αλλαγή με την Ολομέλεια να συνεδριάζει Παρασκευή πρωί έτσι ώστε να αξιοποιούνται πολύ καλύτερα και οι 5 μέρες της βδομάδας τόσο σε επίπεδο βουλευτών όσο και σε επίπεδο τεχνοκρατών και λειτουργών της Βουλής. Οι Επιτροπές θα συνεδριάζουν σε τρεις ζώνες και θα έχουν δίωρο για την κάθε συνεδρία χωρίς να συμπίπτει καμία συνεδρία Επιτροπών στις οποίες μετέχουν τα ίδια μέλη» τόνισε, εξηγώντας πως μαζί και με άλλες αλλαγές που θα επέλθουν σε ό,τι αφορά τον τρόπο συνεδριάσεων, η Βουλή θα καταστεί πιο παραγωγική.

Πρόσθεσε ότι οι πρώτες συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικών Επιτροπών μετά τη θερινή ανάπαυλα έχουν καθοριστεί για τις 29 Αυγούστου.

Σε ερώτηση σε σχέση με τα φλέγοντα θέματα τα οποία έχει ενώπιον της αυτή την περίοδο η Βουλή, ο Δημήτρης Συλλούρης ξεκαθάρισε πως όλα τα θέματα είναι φλέγοντα.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ ιδιαίτερα με ένα θέμα και να αφήσουμε πίσω ένα άλλο. Όταν γίνει ένας σωστός προγραμματισμός και όταν τα κόμματα έχουν την ευχέρεια να μελετούν σε βάθος τα ζητήματα, πιστεύω ότι θα λαμβάνονται αποφάσεις γρήγορα για όλα τα θέματα» είπε και πρόσθεσε πως σημασία έχει να υπάρχει σωστή λειτουργία των δομών και σωστός προγραμματισμός και ταυτόχρονα «να μην αναβάλλονται θέματα γιατί δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πολιτική απόφαση».

«Το βάρος για την πολιτική απόφαση ανήκει στα κόμματα. Ένα μεγάλο βάρος θέλω να πάρουμε ως υπηρεσίες της Βουλής και ως Πρόεδρος της Βουλής σε ό,τι αφορά τις δομές, τον προγραμματισμό και τη λειτουργία» συμπλήρωσε.