Συλλούρης: Τα ΜΜΕ να πιέσουν για να τιμωρηθούν οι ένοχοι της οικονομικής καταστροφής

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα στον τύπο και ιδιαίτερα στην εφημερίδα «Πολίτης» σχετικά με το τραπεζικό σκάνδαλο, ανέφερε:

«Έστω και αργά είναι ενθαρρυντικό και καλό που ο τύπος ασχολείται με τα ευρήματα της Έκθεσης της Επιτροπής Θεσμών για τα εγκλήματα που οδήγησαν στην κατάρρευση των τραπεζών και στην καταστροφής της οικονομίας.

Τα γεγονότα και τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στην εν λόγω Έκθεση δεν πρέπει να τυγχάνουν αποσπασματικής ή επιλεκτικής δημοσιοποίησης γιατί έτσι δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Οι ενέργειες των ΜΜΕ δεν πρέπει να είναι αντιπερισπασμός προς την Επιτροπή Θεσμών. Τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να συμπληρώσουν την προσπάθεια της Επιτροπής Θεσμών.

Με τη δύναμη τους μπορούν να αξιοποιήσουν τα ευρήματα της Επιτροπής Θεσμών για να πιέσουν να επιταχυνθούν οι έρευνες της Γενικής Εισαγγελίας και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της καταστροφής. Αυτή η εμπλοκή χρειάζεται προσοχή για να μην επηρεαστεί η δικαστική εξέλιξη των υποθέσεων.

Θυμίζω ότι η Έκθεση και τα τεκμήρια της Επιτροπής Θεσμών βρίσκονται στα χέρια της Γενικής Εισαγγελίας και των ανακριτικών αρχών. Υπάρχει καθυστέρηση. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης.

Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται καθώς δεν βλέπουν οι ένοχοι της διαπλοκής και της καταστροφής να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.