Συλλούρης: Προκλητικές οι δηλώσεις Έρογλου

“Τεντώνει επικίνδυνα το σχοινί ο κύριος Έρογλου και με τις προκλητικές του δηλώσεις, δοκιμάζει τις αντοχές και τα όρια αντίδρασης μας” δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

«Με τις νέες του αναφορές καθορίζει ότι η υφιστάμενη διαδικασία διαπραγματεύσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού καθορίζοντας μάλιστα και χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου, διαφορετικά μας απειλεί ότι η τουρκική πλευρά θα διαφοροποιήσει τη δήθεν θετική της στάση», είπε ο κ. Συλλούρης.

Πρόσθεσε ότι ο κύριος Έρογλου με τις νέες προκλητικές του δηλώσεις απλά επιβεβαίωσε ξανά την εκτίμηση ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Άγκυρα δεν ενδιαφέρονται να λυθεί το κυπριακό, αλλά βιάζονται να αποδείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του κυπριακού και ως εκ τούτου να παγιώσουν τη διχοτόμηση, την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τη δημιουργία δύο εθνικών κρατών στην Κύπρο.

«Είναι λοιπόν αναγκαίος ο σχεδιασμός προληπτικών ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφαινόμενη πρόθεση της τουρκικής πλευράς να εκφυλίσει τη διαδικασία και να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο για τους δικούς της λόγους», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.