Συλλούρης: Ο Al Jazeera δεν κάνει διερευνητική δημοσιογραφία

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης προέβη σήμερα σε συνέντευξη τύπου ούτως ώστε να δώσει απαντήσεις στα πρόσφατα δημοσιέυματα του Al Jazeera.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Συλλούρης, για τον «πράκτορα» του Al Jazeera, τον προσέγγισε τ σε κοινωνική εκδήλωση που έγινε στην οικία Τζιοβάνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Συλλούρης επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος είχε καταγγελθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που έγινε η κοινωνική συνεύρεση και το γεύμα.

Λίγες μέρες μετά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Χριστάκης Τζιοβάνης, διαβεβαίωσε ότι έγιναν οι ανάλογες αναφορές από τον νομικό σύμβουλο.

Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, ο  Al Jazeera γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος πράκτορας του αναφέρθηκε στις κυπριακές αρχές. Για ένα μέσο που θεωρεί ότι απέδειξε ότι στην Κύπρο όλα γίνονται λάθος, θα έπρεπε να ήταν είδηση για το κανάλι ότι σε αυτή την χώρα υπάρχει και μία εξαίρεση.

Ο Al Jazeera δεν κάνει διερευνητική δημοσιογραφία αλλά άλλα πράγματα.

Όσο αφορά την δική του συνομιλία με τον συγκεκριμένο ο κ. Συλλούρης είπε:

«Όταν μου μίλησε για κάποιο συγκεκριμένο που είναι καταδικασμένος στην Κίνα, ήταν ένας λόγος περισσότερο να ψάξω για αυτό τον κύριο. Όταν επέμενα να που πει το όνομα του δεν μου το έλεγε.

Μόλις τελείωσε το γεύμα μας, είπα στον κ. Τζιοβάννη ότι αυτός είναι πολύ επικίνδυνος. Είναι μάλλον εγκληματικές οι δραστηριότητες του και πρέπει να τον αναφέρετε.

Σημειώνεται πως με νέο δημοσίευμα επέστρεψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Al Jazeera, το οποίο ανακοίνωσε οτι θα προβεί σε νέες αποκαλύψεις, σχετικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Στο βίντεο των 37 δευτερολέπτων, φέρονται δημοσιογράφοι που πιθανότατα υποδύονται επενδυτές και προβάλλουν εικόνες από κατ` ιδίαν συναντήσεις με τον δικηγόρο Αντρέα Πιττάτζη, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και εργαζόμενο στο Giovanni Group.