Συλλούρης: Κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πωλούν εξυπηρέτηση στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης,  σχολιάζοντας τη στάση του απερχόμενου Επιτρόπου της ΕΕ για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δήλωσε ότι πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πωλούν εξυπηρέτηση στην Τουρκία.

Κάλεσε επίσης όλους να δίνουν λιγότερη δημοσιότητα στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών από τις βρετανικές Βάσεις για να μην βρεθεί η Κύπρος στο επίκεντρο.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ανέφερε αρχικά ότι δεν αποτελεί έκπληξη για τον ίδιο η συνολική στάση του κ. Φούλε, αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

“Είναι καλό παράδειγμα να αντιληφθούμε ότι κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πωλούν εξυπηρέτηση στην Τουρκία. Στο παρελθόν μάλιστα κάποιοι συνεργάστηκαν και επαγγελματικά μετά από την αφυπηρέτηση τους από την Ευρώπη, με την Τουρκία”, είπε.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο απερχόμενος Επίτροπος Διεύρυνσης, στο προσχέδιο της έκθεσης προόδου για την Τουρκία παραλείπει να αναφέρει ότι η υποψήφια χώρα, χαρακτήρισε `εκλιπούσα` την Κυπριακή Δημοκρατία δια εγγράφου που επέδωσε στην ΕΕ.

Όσον αφορά το θέμα της χρήσης των βρετανικών Βάσεων για επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η πολλή δημοσιότητα δεν βοηθά ούτε την ασφάλεια στην Κύπρο, ούτε τον τουρισμό αλλά ούτε και πιθανές επενδύσεις.

“Ας γίνονται πράγματα με λιγότερη δημοσιότητα, να μην φανεί στο τέλος της ημέρας ότι είναι η Κύπρος που ηγείται των στρατιωτικών ενεργειών”, κατέληξε.