Συλλούρης: Η δικαιοσύνη και η ανάπτυξη είναι η συνταγή για γρήγορη έξοδο από τη κρίση

 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη και την επαρχία της Πάφου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάφου και άλλους φορείς της Πόλης καθώς επίσης και με τον Δήμαρχο της Πόλης Χρυσοχούς και κοινοτάρχες από κοινότητες της Πάφου.

Ο κύριος Συλλούρης ηγήθηκε επιτελείου με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κόμματος τα οποία κατέγραψαν τα προβλήματα και τις ανάγκες των διαφόρων φορέων όπως τέθηκαν στον Πρόεδρο του Κόμματος κατά τις συναντήσεις. Ο κύριος Συλλούρης μίλησε σε διάφορες συγκεντρώσεις στην πόλη της Πάφου και στην Πόλη Χρυσοχούς και τόνισε τα ακόλουθα:

«Για να κτίσουμε ένα ισχυρό κράτος που να δημιουργεί έσοδα, να γεννά υπεραξίες, να έχει ανταγωνιστικότητα, να είναι ελκυστικό σε επενδύσεις, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να μας κάνει περήφανους, πρέπει να εργαστούμε σκληρά και να συγκρουστούμε με κατεστημένα συμφέροντα και εδραιωμένες νοοτροπίες.

Για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ επιβάλλεται με σχέδιο και τολμηρές αποφάσεις να αναστρέψουμε τον κύκλο της σημερινής επικίνδυνης ύφεσης σε κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ καταθέτει την πολιτική του πρόταση που εδράζεται στους τρεις άξονες Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη.

Πρώτος στόχος είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για τη σημερινή καταστροφή στον τόπο μας. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ πρωτοστατεί στην έρευνα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και θα συνεχίσει μέχρι την αποκάλυψη της αλήθειας. Παρόλο που η έρευνα στη Βουλή περιορίζεται μόνο στη λειτουργία των θεσμών και αφορά μόνο πολιτικές ευθύνες, εντούτοις οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία που κατατίθενται στις συνεδρίες δίνουν τη δυνατότητα εκκίνησης ποινικών ανακρίσεων από τη Γενική Εισαγγελία και την Αστυνομία.

Δεύτερος στόχος η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς του συμπολίτες μας για διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων. Για τούτο το κόμμα έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες μέσα από τη Βουλή, το Υπουργικό Συμβούλιο και αλλού για να προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις.

Τρίτος στόχος είναι η δρομολόγηση δράσεων ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που θα βοηθήσουν την οικονομία να επανέλθει. Προς τούτο ήδη το κόμμα έχει καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγκεκριμένο υπόμνημα προτάσεων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εισηγήσεις για τη μείωση των επιτοκίων, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας, τη μεταρρύθμιση του Κράτους και την εξαφάνιση των αγκυλώσεων και των ελλείψεων που διαχρονικά υπήρχαν στην Κύπρο και με την κρίση έχουν βγει στην επιφάνεια.

Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του τραπεζικού μας τομέα και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου. Για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου έχουν στρατηγικό χαρακτήρα. Παρά την τουρκική κατοχή η Κύπρος μπορεί να σπάσει τη γεωπολιτική ομηρία δεκαετιών και να αξιοποιήσει τα ενεργειακά της κοιτάσματα προς όφελος του λαού της. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η Κύπρος από κοινού με την Ελλάδα να εργαστούν για να πείσουν τις Βρυξέλλες ότι οι ενεργειακοί πόροι των δύο χωρών στη Μεσόγειο είναι πρώτιστα ευρωπαϊκοί και ότι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να συνεισφέρει στην ασφάλεια της εκμετάλλευσης τους.

Τα ενεργειακά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί στη γειτονία μας επιτρέπουν στην Κυπριακή Δημοκρατία να ευθυγραμμίσει τα συμφέροντα της με αυτά που έχουν ισχυρές χώρες στην περιοχή μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πείσουμε όλους του εμπλεκόμενους ότι η ασφαλής εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο διέρχονται μέσα από τη σταθερότητα στην Κύπρο που θα την εξασφαλίσει μια δίκαιη και βιώσιμη και ευρωπαϊκή λύση στο κυπριακό», κατέληξε ο Δημήτρης Συλλούρης.