Συλλούρης: Η Βουλή τιμά την 21η Μαρτίου ως Ημέρα της Μεσογείου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά την 21η Μαρτίου ως Ημέρα της Μεσογείου, ανέφερ ενώπιον της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης:

“Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά την 21η Μαρτίου ως Ημέρα της Μεσογείου, όπως έχει καθιερωθεί από το 2008 με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, της οποίας η Βουλή είναι ιδρυτικό μέλος. Η φετινή Ημέρα Μεσογείου είναι αφιερωμένη στο φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βιώνοντας, για ακόμα μια χρονιά, τα αποτελέσματα της παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας και των συγκρούσεων στην περιοχή, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των θλιβερών συνεπειών της άτακτης μετανάστευσης. Μιας μετανάστευσης, οδηγούμενης κυρίως από το ένστικτο της επιβίωσης, από την ανάγκη των ανθρώπων να ζήσουν σε συνθήκες ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης, διεκδικώντας το δικαίωμα πρωτίστως στη ζωή, αλλά και στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η κρίση που έχει προκαλέσει η μαζική μετανάστευση, μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο αν καταπολεμηθούν οι αιτίες της και επιδειχθεί σεβασμός στα δικαιώματα των μεταναστών. Στόχος και επιθυμία μας, ως Κοινοβούλιο και ειδικότερα ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, είναι η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μεσόγειο και η δημιουργία συνθηκών πολιτικής και οικονομικής ασφάλειας, κοινωνικής προόδου και ευημερίας, επιτρέποντας στην περιοχή να αξιοποιήσει πλήρως τις τεράστιες δυνατότητές της.”