Συλλούρης: Αν δεν αποφασιστεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα ανασταλεί ο νόμος

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, είπε ότι το  πλαίσιο αφερεγγυότητας αν δεν αποφασιστεί εντός ολίγων ημερών, τότε η μόνη επιλογή θα είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου των εκποιήσεων.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι “θεωρώ ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δεν καθόμαστε να συζητήσουμε, έχοντας υπόψη το σύνολο των δεδομένων επιτέλους”.

Ομως με όσα έχουν λεχθεί για φορολογία του εφάπαξ, και πιθανότατα άλλων φορολογιών, συνέχισε, η πολιτική απόφαση πριν προχωρήσουν οι τεχνοκράτες για νομοθεσίες πρέπει να πηγάζει μέσα από την γενικότερη γνώση και την ολική εικόνα.

“Το κόμμα μου επειδή συμμετέχει στην Κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά επειδή έκρινα με την ψήφο μου το μνημόνιο, θέλω να πετύχει το μνημόνιο και το μνημόνιο δεν πετυχαίνει με σπασμωδικές κινήσεις, δεν πετυχαίνει με μονοθεματικές αντιμετωπίσεις του μνημονίου. Είναι η πρόταση μου ότι πρέπει να δούμε την όλη εικόνα και συνολικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αυτό έκανα κι όλο αυτό το διάστημα και φύγαμε από το να συζητούμε μόνο το νομοσχέδιο εκποίησης και συζητήσαμε κι όλες τις άλλες προτάσεις”, κατέληξε.