Συλληπητήριο μήνυμα του Πρόεδρου για το θάνατο Παπακώστα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συλληπητήριο μήνυμα του εκφράζει την μεγάλη του θλίψη για το θάνατο του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα και σημειώνει και τη λύπη του για το ότι δεν έγινε κατορθωτό παρά τη θέλησή του, να του απονεμηθεί χάρη ενόσω βρισκόταν στη ζωή.

“Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ευρίσκομαι, το θάνατο του πρώην Υπουργού Αμυνας. Ο Κώστας Παπακώστας υπήρξε μία προσωπικότητα που υπηρέτησε με αυτοθυσία την πατρίδα από τα πολύ νεανικά του χρόνια, δίνοντας το παρών του σε όλους τους αγώνες, είτε κατά τον απελευθερωτικό αγώνα είτε για την υπεράσπιση της Κύπρου από ξένες επιβουλές είτε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στον τόπο μας” σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ως άνθρωπος ο Κώστας Παπακώστας υπήρξε μετριοπαθής, ως βουλευτής δημιουργικός και ως αγωνιστής είχε τιμηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία με το Μετάλλιο Αντίστασης για τη δράση του στην προάσπιση της Δημοκρατίας κατά το πραξικόπημα, ενώ τιμήθηκε, επίσης, με τιμητικό δίπλωμα για τη συμμετοχή του στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959.

“Λυπούμαι γιατί παρά τη θέληση μου, δεν έγινε κατορθωτό να του απονεμηθεί χάρη ενόσω ακόμη ευρισκόταν εν ζωή. Στην οικογένεια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει” καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.