Συλληπητήρια ΠτΔ στον Τατάρ για το θάνατο του πατέρα του

Συλληπητήρια ΠτΔ στον Τατάρ για το θάνατο του πατέρα του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ, στον οποίον εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Τατάρ συμφώνησαν να έχουν συνάντηση στη Γενεύη στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, πέραν των επίσημων συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Ρουστέμ Τατάρ, πατέρας του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στην παρουσία στενού οικογενειακού κύκλου λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο πατέρας Ερσίν Τατάρ, Ρουστέμ Τατάρ δεν ήταν απλώς πολιτικός και επιχειρηματίας, αλλά συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα από νευραλγικό πόστο.

Στις 16 Αυγούστου 1960, όπως προέβλεπαν οι συμφωνίες εγκαθίδρυσης, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Ήταν ο πρώτος Γενικός Ελεγκτής, ενώ από το 1955-1960 κατείχε ανώτερες οικονομικές θέσεις στην αποικιοκρατική Δημόσια Υπηρεσία του νησιού.

Ο Ρουστέμ Τατάρ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1930 και αφού αποφοίτησε από το λύκειο το 1947, σπούδασε οικονομικά και αργότερα έγινε ορκωτός λογιστής στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ της Αγγλίας, κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο Σαουθάμπτον.