Συλλαλητήριο του ΕΛΑΜ για τη Μακεδονία

Το ΕΛΑΜ, πραγματοποίησε συλλαλητήριο έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, για την Μακεδονία την ίδια ώρα κατά την οποία συλλαλητήρια πραγματοποίηθηκαν σε 24 πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παράδοση του όρου της «Μακεδονίας» στα Σκόπια.

Σε ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ αναφέρει:

«Την ίδια ώρα (19:30) που σε 24 πόλεις της Ελλάδας μας χιλιάδες Έλληνες θα διαδηλώνουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποιεί αντίστοιχη εκδήλωση έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στην Λευκωσία, ενώνοντας την φωνή των Ελλήνων της Κύπρου με τους υπόλοιπους εξεγερμένους Έλληνες.

Ορθώνει το ανάστημα του ενάντια στο σφετερισμό του ονόματος από τα Σκόπια, ενάντια στους απαράδεκτους συμβιβασμούς, ενάντια στο ξεπούλημα και τις υποχωρήσεις και στέλνει το μήνυμα ότι ο Ελληνισμός αντιστέκεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Στέλνει το μήνυμα ότι η Μακεδονία αποτελεί μέρος της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας και καμία Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παζαρεύεται την ονομασία της.

Επειδή το όνομα της Μακεδονίας είναι υπόθεση ΚΑΙ των Ελλήνων της Κύπρου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πρωτοστατεί για άλλη μια φορά στους Εθνικούς Αγώνες και διατρανώνει μέσω της σημερινής εκδήλωσης, ότι δεν αποδέχεται τους οποιουσδήποτε προσδιορισμούς, όπως “Βόρεια”, “Άνω” ή “Νέα” Μακεδονία, γιατί για ‘μας, όπως και για τον υπόλοιπο Ελληνισμό που διεκδικεί τα ιστορικά του δίκαια, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”