Συλλήψεις για χρέη: Γεμίζουν τα ταμεία ή μόνο τα κρατητήρια;

Δεκάδες είναι οι συλλήψεις γνωστών επιχειρηματιών τον τελευταίο καιρό, στην Ελλάδα, για ανεξόφλητες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο κατάλογος των συλληφθέντων περιλαμβάνει «βαριά» ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού «γίγνεσθαι» και όχι μόνο. Ανάμεσά τους, ο Μπάμπης Βωβός, ο Γ. Πετζετάκις (που καταδικάστηκε τελικά), ο Ανδρέας Κουρής (που επίσης καταδικάστηκε) και εσχάτως ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος συνελήφθη του νοσοκομείου για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους 6,5 εκατ, ευρώ.

Όλοι τους συνελήφθησαν από την οικονομική αστυνομία, επειδή δεν εξόφλησαν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο. Κάποιοι καταδικάστηκαν, άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και άλλοι έκαναν διακανονισμό στα χρέη τους, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να τα εξοφλήσουν. Ανεξάρτητα, από το πώς αντιμετωπίστηκαν από τη Δικαιοσύνη οι παραπάνω οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου, που λίγο έως πολύ οι περιπτώσεις τους έχουν καταγραφεί από τον Τύπο, εκείνο που θα πρέπει να απαντηθεί είναι τι απέφεραν όλες αυτές οι συλλήψεις.

Μπήκαν κάποια χρήματα στα άδεια κρατικά ταμεία; Όσοι έχουν κάνει διακανονισμό στα χρέη τους πληρώνουν τις δόσεις τους; Και τι θα γίνει με τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους που απασχολούσαν οι …φαλιρισμένοι επιχειρηματίες στις εταιρείες τους;

Ας δώσει λοιπόν τα επίσημα στοιχεία το υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιότητα. Γιατί καλά είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά πάντα στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει…