ΣΥΚΑΛΑ: Ζητούν παρουσία στο δς της Τρ. Κύπρου

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών της πρώην Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ), Άδωνις Παπακωνσταντίνου δήλωσε σήμερα ότι οι πιστωτές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίοι διατηρούν ποσοστό 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, θα πρέπει να συνεχίσουν να αντιπροσωπεύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας

«Εμείς θεωρούμε ότι οι πιστωτές της Λαϊκής, οι οποίοι συνεχίζουν να διατηρούν 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου πρέπει να αντιπροσωπεύονται στο ΔΣ (της Τράπεζας Κύπρου) και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με το τι λέει η ΚΤΚ ότι πρέπει να δοθεί σε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, το δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαχείριση των περιουσιών τους», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το πέρας συνάντησης αντιπροσωπείας του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε, «θεωρούμε ότι με ένα 10%, το οποίο συνεχίζει να αποτελεί το κυριότερο περιουσιακό στοιχείων των πιστωτών, των καταθετών στην προκειμένη περίπτωση, της Λαϊκής είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό για να δικαιολογεί τη συνέχιση της αντιπροσώπευσης στην Τράπεζα Κύπρου».

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αποζημιωθούν οι πιστωτές της Λαϊκής σε περίπτωση πώλησης περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής, τα οποία αποδεσμεύτηκαν με την πρόσφατη αποπληρωμή του ELA, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτά είναι τώρα στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση πλέον με τη Λαϊκή Τράπεζα.

«Δεν είναι απ` αυτά τα περιουσιακά στοιχεία από τα οποία οι πιστωτές της Λαϊκής δικαιούνται να εισπράξουν οτιδήποτε όταν πωληθούν ή όταν αποδεσμευτούν. Αυτά είναι καθαρά περιουσιακά στοιχεία πλέον της Τράπεζας Κύπρου», πρόσθεσε.