Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για το BITCOIN

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο: “Βitcoin: Το μέλλον του χρήματος ή ένα επικίνδυνο πείραμα;”.

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Νώντας Μεταξάς, η Διευθύντρια Εποπτείας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Ευτυχία Γεωργίου, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της εταιρίας Νeo κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πάνος Μαρκόπουλος και ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Χρήστος Βλάχος.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο υπεύθυνος του οικονομικού φύλλου της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κ. Μιχάλης Περσιάνης.

Από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα που εξήχθηκαν από τη συζήτηση είναι πως σήμερα τα ψηφιακά νομίσματα, με το bitcoin να κατέχει το σημαντικότερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, είναι γεγονός, και πως η πορεία τους τα επόμενα χρόνια θα είναι ανοδική. Είναι για αυτό που χρειάζεται να θεσμοθετηθούν διαδικασίες σωστού και επαρκούς ελέγχου στην αγορά για να προστατεύσουν όλους όσους επιθυμούν να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα για τις συναλλαγές τους.

Διάχυτη ήταν επίσης η άποψη πως οι κίνδυνοι που προφανώς υπάρχουν από την χρήση ψηφιακών νομισμάτων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν εξ αρχής και συνολικά από τις εποπτικές αρχές. Από την άλλη βεβαίως θα πρέπει να διαχωριστεί η χρήση του bitcoin για συναλλαγές από την επιλογή για επένδυση σε αυτό.
Λίγα λόγια για την ΟΝΕ

Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του Δημοκρατικού Συναγερμού ιδρύθηκε το 1987. Έχει να επιδείξει πλούσια δράση και συμβολή σε επιστημονικά θέματα και οι εισηγήσεις της διαχρονικά υιοθετούνται από τα συλλογικά όργανα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σκοπός της Οργάνωση είναι ακριβώς η λειτουργία της ως δεξαμενή σκέψης που να παράγει ουσιώδη πολιτική σε καίριους και σημαντικούς τομείς που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Μέλη της οργάνωσης είναι νέοι επιστήμονες ηλικίας 30 με 45 ετών.