“Συγχορδία” κατά Αναστασιάδη, καταγγέλλει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Για συγχορδία Μαλά, Λιλλήκα και Εκπρόσωπου του ΑΚΕΛ έκανε λόγο ο ΑναπληρωτήςΠρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για χειρισμούς που οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας και για την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης για την επιστολή του προς τον Δημήτρη Χριστόφια…«η επιστολή του ήταν έκφραση αγωνίας για τον τόπο, εδώ που τον κατάντησε  η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ».

«Η συγχορδία ΑΚΕΛ-Προεδρικού-Επιτελείου Μαλά και Επιτελείου Λιλλήκα, που είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, ο κ. Μαλάς θα φέρει από την μπροστινή πόρτα το ΑΚΕΛ ξανά στην εξουσία και ο κ. Λιλλήκας από την πισινή, έκαναν όλοι πανομοιότυπες δηλώσεις ωσάν και να είχαν γραφεί από τον ίδιο συντάκτη, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης εκβίασε τον Πρόεδρο Χριστόφια και ότι η αποδοχή του μνημονίου ήταν αποτέλεσμα του δήθεν εκβιασμού του Νίκου Αναστασιάδη», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ ερωτά κατά πόσο η αποδοχή του μνημονίου εκ μέρους του Προέδρου Χριστόφια «ήταν στάση ενός υπεύθυνου ηγέτη, όπως ο ίδιος δήλωσε, ότι δηλαδή είχε μπροστά του να επιλέξει την πιθανή χρεοκοπία συγκεκριμένης τράπεζας με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την οικονομία της χώρας, ή την αποδοχή του μνημονίου ή αποτέλεσμα εκβιασμών».

Ερωτά ακόμη αν κατατάσσουν στους εκβιαστές και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας «που στις 22 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, έπαιρνε απεγνωσμένα τον Πρόεδρο Χριστόφια, από την Φρανκφούρτη στις Βρυξέλες για να του πει «Πρόεδρε σώσε την Κύπρο, είτε δέχεσαι το μνημόνιο είτε καταρρέουμε», και μετά από δύο ώρες έβγαλε ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος ότι δέχεται το μνημόνιο» ή τον υπουργό Οικονομικών «που με αλλεπάλληλες δηλώσεις τις τελευταίες βδομάδες πριν από την υπογραφή του μνημονίου δήλωνε την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε συμφωνία με την Τρόικα».

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε για την παγοποίηση έως το 2016 της ΑΤΑ, για τα δάνεια από τους ημικρατικούς οργανισμούς ώστε να πληρωθεί ο 13ος μισθός ,για τη «δήθεν» προστασία του συνεργατισμού και για τον όρο του μνημονίου ότι «αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο θα υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες και αποδέχτηκαν, εν γνώσει του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης ότι δυστυχώς το ύψος του δημόσιου χρέους δεν είναι βιώσιμο».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν υπολογίζει το προσωπικό κόστος και δεν συμπεριφέρεται λαϊκίστικα…«το πιο εύκολο πράγμα για τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ είναι να ήταν αντιμνημονιακοί και να βγαίνουν στους δρόμους και να κατηγορούν την Κυβέρνηση εδώ που έφερε την κυπριακή οικονομία, θα ήταν εύκολο αν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ ήταν λαϊκιστές να καταψηφίζουν τα νομοσχέδια που αποκόπτουν μισθούς, κοινωνικές παροχές, που κουτσουρεύουν κεκτημένα των εργαζομένων, που φορτώνουν φορολογίες στα ευρύτερα στρώματα του λαού μας», πρόσθεσε.