Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Προέδρου Ολάντ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Ημέρας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, στο οποίο εκφράζει την σταθερή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες της Κύπρου για εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο Κυπριακό.

“Με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Κυπριακής Δημοκρατίας σας απευθύνω, τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα του γαλλικού Έθνους τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις καλύτερες μου ευχές για σας και για το σύνολο του κυπριακού λαού”, αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος Ολάντ.

Υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και χαιρέτισε “τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις” στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να ανακάμψει η οικονομία της Κύπρου.

“Σάς διαβεβαιώνω για τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες σας, καθώς και για τη θέληση μου όπως γίνουν όλα τα αναγκαία, ούτως ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη”, τόνισε ο Πρόεδρος Ολάντ.

Υπογράμμισε επίσης “τη μόνιμη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση μιας δίκαιης, συνολικής και διαρκούς διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».