Συγχαρητήρια ΥΠΕΞ στον νέο Πρόεδρο Αιγύπτου

Η Κυπριακή Δημοκρατία συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sissi και εκφράζει την ετοιμότητα της να συνεργαστεί πλήρως μαζί του στη βάση μιας εποικοδομητικής εταιρικής σχέσης που εκτείνεται σε όλους τους τομείς των διμερών σχέσεων αλλά και στο περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι η Κύπρος σημειώνει θετικά την σε γενικές γραμμές ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκλογών και το επίπεδο της συμμετοχής.

“Η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του συνταγματικού οδικού χάρτη για τη δημοκρατική μετάβαση της Αιγύπτου” προστίθεται.

Επιπλέον, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι όπως αναφέρεται και στο συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον νέο Αιγύπτιο Πρόεδρο, η Κύπρος θεωρεί την Αίγυπτο, ως σημαντική γειτονική χώρα και στρατηγικό εταίρο και είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές προκλήσεις της, μεταξύ των οποίων την οικονομική κατάσταση, την ασφάλεια, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στο προσεχές διάστημα.

“Η Κύπρος επαναλαμβάνει την αμέριστη υποστήριξη της στον αγώνα του Αιγυπτιακού λαού για μια δημοκρατική, σταθερή και ευημερούσα Αίγυπτο” καταλήγει η ανακοίνωση.