Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να συγχαρεί την Άννα Κορακάκη για την επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου κατάφερε να φέρει το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα, κερδίζοντας την τρίτη θέση στη σκοποβολή.

Πρώτοι συνεχάρηκαν την 20χρονη αθλήτρια μέσω του Twitter, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Δίπλα στην αθλήτρια παρακολουθώντας την προσπάθειά της από τους προκριματικούς μέχρι και την μεγάλη της επιτυχία βρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής. «Ένα νέο κορίτσι έφερε το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες που παρακολούθησαν με αγωνία και προσμονή την προσπάθειά της. Το μετάλλιο αυτό είναι ιστορικό γιατί είναι το πρώτο για ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής και το πρώτο μετά την Ολυμπιάδα της Αμβέρσας στο άθλημα αυτό. Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουν σχεδόν 100 χρόνια για να έχουμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Τα συγχαρητήρια όλων μας στην Άννα Κορακάκη, στον προπονητή- πατέρα της και την οικογένειά της γιατί με τη συμπαράσταση τους ευοδώθηκε η μεγάλη προσπάθειά της», είπε ο υφυπουργός αθλητισμού σε μήνυμά του.

Συγχαρητήρια από τη ΝΔ

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλά συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του Χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου.

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια έγραψε Ιστορία στο άθλημα της σκοποβολής και γέμισε με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.

Της ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει μεγάλες διακρίσεις στον Ελληνικό Αθλητισμό και στην πατρίδα μας».

Το μήνυμα του Ποταμιού

Ο Τομέας Νέας Γενιάς και Αθλητισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Το Ολυμπιακό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη, το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920 είναι μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα. Η Άννα γράφει μια λαμπρή σελίδα που σηματοδοτεί τις αστείρευτες δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού και τη δυναμική όλων των αθλημάτων, “μικρών” και “μεγάλων”.

Την πορεία της Άννας Κορακάκη που σήμερα επιβραβεύεται με το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο, την είχαμε έγκαιρα επισημάνει όταν επιτυχίες της πέρναγαν στα ψιλά.

Άννα σ’ ευχαριστούμε, μας γέμισες υπερηφάνεια κι αισιοδοξία.

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην Αννα Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο