Συγχαρητήρια από Μπαρόζο, Σαμαρά, Μαρτένς

Ο κυπριακός λαός έδωσε στον κ. Αναστασιάδης μια ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών του και να κάνει ό, τι χρειάζεται για να διασφαλίσει τη δημοσιονομική και οικονομική βιωσιμότητα, δηλώνει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Εύχομαι στον Νίκο Αναστασιάδη κάθε επιτυχία στην αποστολή του», καταλήγει η γραπτή δήλωση.

Συγχαρητήρια σε επικοινωνία τους τηλεφωνική έδωσε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Wilfried Martens, συνεχάρη προσωπικά τον Νίκο Αναστασιάδη για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές Κύπρος.

«Εκ μέρους της πολιτικής οικογένεια του ΕΛΚ, συγχαίρω τον φίλο Νίκο Αναστασιάδης για την εντυπωσιακή εκλογική νίκη. Ο λαός της Κύπρος στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ένα πρόσωπο που έχει τις ηγετικές ικανότητες και την αξιοπιστία για να βγάλει τη χώρα από την τρέχουσα οικονομική κρίση», αναφέρει ο κ. Martens σε δήλωσή του.

«Η Κύπρος έχει τώρα έναν αξιόπιστο πρόεδρο που να εμπνέει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου, ο Νίκος Αναστασιάδης μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Ομάδας του ΕΛΚ. Ανυπομονώ να καλωσορίσουμε τον Νίκο Αναστασιάδη στις 14 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ως το 16ο μέλος του ΕΛΚ που μετέχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»,