Συγκρατημένα αισιόδοξος ο ΥΠΕΝ για τον “Ονησιφόρο”

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το τεμάχιο του “Ονησίφορου” δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε συνέντευξη του στον Άλφα, ο ίδιος ανέφερε ότι αυτού του είδους δραστηριότητες έχουν μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας και πως τα αποτελέσματα του “Ονησιφόρου” ήταν προκαταρκτικά εκτιμώντας πως οι εταιρείες δεν θα προχωρήσουν σε επιβεβαίωση.

Σχετικά με το γεωτρητικό πρόγραμμα ο ίδιος ο Υπουργός είπε πως αναμένεται ανακοίνωση από την ΕΝΙ και της TOTAL για τα τεμάχια 6 και 8, στο ποιο τεμάχιο θα ξεκινήσει πρώτα.

Από την άλλη για το τεμάχιο “Αφροδίτη” τόνισε θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με εμπορικές εταιρείες της Αιγύπτου έτσι ώστε το έργο να είναι βιώσιμο. Τόνισε παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των εταιρειών και πως “εάν πετύχουμε την τιμή που έχουμε σαν στόχο θα είναι το πιο σημαντικό”.

Σε ότι έχει να κάνει με τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, ο Υπουργός είπε πως τον Δεκέμβριο θα γίνει μια δεύτερη τετραμερή συνάντηση ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ και Ιταλίας για να γίνει περαιτέρω συζήτηση σχετικά με την προώθηση του αγωγού και της διακρατικές συμφωνίες που απαιτούνται για αυτό το έργο.