Συγκλονιστική στιγμή: Γείτονας πιάνει στον αέρα νήπιο που έπεσε από τον 5ο όροφο

Τη συγκλονιστική στιγμή όπου ένα νήπιο πέφτει από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας κατέγραψε κάμερα.

Κάτοικος της πόλης Χουάι-αν στην επαρχία Ζιανγκσού της ανατολικής Κίνας αντέδρασε ακαριαία όταν είδε το δίχρονο παιδί να κρέμεται επικίνδυνα από μια προεξοχή σχεδόν 30 μέτρα από το έδαφος!

Το αγοράκι ήταν μόνο του στο σπίτι και κλειδώθηκε στο δωμάτιο, ενώ χρησιμοποίησε το σκαμπό για να βγει έξω από το παράθυρο.

Στο βίντεο αυτόπτες μάρτυρες παρακολουθούν με αγωνία το παιδί να καταλήγει σ’ ένα στενό περιθώριο – βάση για την εξωτερική μονάδα κλιματιστικών.

Το νήπιο γλιστρά κι αρχίζει να πέφτει με ταχύτητα προς τα κάτω για να καταλήξει σε μια στοίβα κουβέρτες, που είχαν απλώσει περίοικοι σε γυάλινο στέγαστρο.

Ο γείτονας του παιδιού, Λι Ντεχάι, βλέποντας τον κίνδυνο είχε απλώσει τα χέρια του και το παιδί αναπήδησε στην αγκαλιά του.

Το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο και ευτυχώς δεν υπέστη σοβαρά τραύματα, χάρις στη σωτήρια επέμβαση του ήρωα γείτονα.

«Όταν είδα το παιδί να κρέμεται, άρπαξα μια κουβέρτα μου και τέσσερα άτομα στεκόμασταν από κάτω για να το πιάσουμε. Είδα όμως το γυάλινο στέγαστρο και φοβήθηκα μην τραυματιστεί αν πέσει πρώτα εκεί κι έτσι έβαλα την κουβέρτα και πήγα να φέρω και μια άλλη πιο χοντρή», δήλωσε ο Λι, που τη γλίτωσε μ’ έναν μώλωπα.

https://www.youtube.com/watch?v=86LO5y4CFMk&feature=emb_title