Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη για το άγριο φονικό

Εκτός κινδύνου το κοριτσάκι

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη με την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Αγίου Ιωάννη Λεμεσού.

O 32χρονος Παντελής Χαριλάου πυροβόλησε θανάσιμα με το στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3,  3 φορές και εξ επαφής, την εν διαστάσει σύζυγο του Γεωργία Γεωργίου.

Από τις σφαίρες του μαινόμενου 32χρονου δεν γλίτωσε ούτε το 10χρονο κοριτσάκι του, το οποίο τραυματίστηκε στο χέρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Όπως ανέφερε Ο Γιάννης Σωτηριάδης, «το κοριτσάκι μετά τον τραυματισμό του εισήχθη στο χειρουργείο του Γ. Νοσοκομείου Λεμεσού και η κατάσταση του είναι εκτός κινδύνου».

Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τα πάνω του θέτοντας τέρμα στη ζωή του. Το απίστευτο έγκλημα διαπράχθηκε στην οικία της μητέρας της 27χρονης, μπροστά στα έντρομα μάτια των 3 ανήλικων παιδιών τους ηλικίας 10 ετών , 3 ετών και 3 μηνών.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σωτηριάδης, Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι φαίνεται πως μετά από τη λογομαχία που είχε μεταξύ τους το ζευγάρι, ο 32χρονος άνδρας, πυροβόλησε τη 27χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια έθεσε και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος  εισήλθε στην οικία της μητέρας της 27χρονης, εντόπισε την κοπέλα στην αυλή και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της. Τα πυρά του, σύμφωνα με την νεκροτομή που διενήργησαν ιατροδικαστές, βρήκαν την κοπέλα στο στήθος, την κοιλιακή χώρα και το χέρι.

Ο Ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε ότι, η κοπέλα φέρει αριθμών σφαιρών στο σώμα και ο σύζυγος της φέρει τραύμα στην περιοχή της κεφαλής από πυροβόλο όπλο. «Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» είπε και συμπλήρωσε πως «ο θάνατος του συζύγου οφείλεται σε αυτοτραυματισμό»

Το φονικό αντιλήφθηκαν γείτονες οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Τραγική φιγούρα η μητέρα της νεαρής κοπέλας, η οποία με την επιστροφή της στο σπίτι αντίκρισε την κόρη , τον γαμπρό και το εγγονάκι της να κείτονται σε λίμνες αίματος, και το 3χρονο αγοράκι σε κατάσταση πανικού. Του στυγερού εγκλήματος ακολούθησαν σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία. Ανατριχίλα, πόνος και τεράστια στενοχώρια ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν.

Μέσα στο παραλήρημα τους, οι οικείοι της κοπέλας, έπνεαν μένεα κατά της αστυνομίας αναφορικά με το πώς βρέθηκε το φονικό όπλο στα χέρια του 32χρονου τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν είχε παραληφθεί από την αστυνομία, ενώ έκαναν λόγο και για τις κακές σχέσεις μεταξύ του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μητέρα και συζυγοκτόνος αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους, τα οποία τους έφεραν σε χωριστά σπίτια τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα η κοπέλα εγκατέλειψε το σπίτι της αναζητώντας καταφύγιο στην κατοικία της μητέρας της, αφού ο 32χρονος φαίνεται να επιδείκνυε επιθετική συμπεριφορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετή ώρα προηγουμένως, ο πατέρας και ο αδελφός του δράστη επισκέφθηκαν το θύμα ζητώντας της να επιστρέψει στο σύζυγο της. Όταν αυτή αρνήθηκε, ο 32χρονος φαίνεται να έχασε τον έλεγχο και μετέβη στην οικία της πεθεράς του, όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

Τα 2 ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν μπροστά στο μακελειό έχουν ήδη τεθεί υπό την παρακολούθηση των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.