Συγκινητικά λόγια του Μικ Σουμάχερ για τον πατέρα του

Στις 19 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε επίσημα η ένταξη του Μικ Σουμάχερ στην ακαδημία οδηγών της Ferrari, με τη βοήθεια της οποίας φιλοδοξεί να ανέβει ο γιος του θρύλου της Formula 1 επίπεδο και να εξελιχθεί σε σημαντικό οδηγό αγώνων.

Ο νεαρός Γερμανός άνοιξε την καρδιά του σε συνέντευξή του στο περιοδικό Auto της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA), όπου αποκάλυψε τι του δίνει κίνητρο, τι τον προβληματίζει και πώς είναι να είσαι ο λατρεμένος γιος του «Σούμι».

«Νιώθω ευτυχισμένος, που είμαι ο γιος του μεγαλύτερου οδηγού όλων των εποχών. Νιώθω ευτυχισμένος, που είναι ο μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών και τον θαυμάζω γι αυτό», δήλωσε ο Μικ και συμπλήρωσε: «Ακόμη κι αν μπορεί να είναι αυτό μερικές φορές λίγο δύσκολο, είναι όμως έτσι. Έχει τις καλές και τις κακές πλευρές του».

Αυτή τη σεζόν ο 19χρονος θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 2 και όπως λέει, έχει την αγωνιστική οδήγηση στο αίμα του: «Άρεσε πάντα στην οικογένειά μου και σε εμένα, να πηγαίνουμε με τον πατέρα μου στην πίστα καρτ. Ήταν πολύ ευχάριστα μαζί του και ακόμα θυμάμαι, πώς με ρωτούσε, αν θέλω να το κάνω αυτό σαν χόμπι ή επαγγελματικά», αποκάλυψε ο Μικ.

Όπως τόνισε μάλιστα, «του είπα αμέσως, ότι θέλω να το κάνω αυτό κάποτε επαγγελματικά. Ποτέ μου δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο».