Συγκεντρώσαμε τις 15 πιο αγαπημένες μας συνταγές με χαλούμι

Το ποιο διάσημο κυπριακό τυρί, ψημένο στη σχάρα ή στο τηγάνι, είναι από μόνο του ένας πρώτης τάξεως μεζές, ωστόσο αν το προσθέσετε σε φαγητά θα τους δώσετε τέλεια γεύση! Συγκεντρώσαμε λοιπόν 15 από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές με χαλούμι, που μπορεί να μην είναι κλασικές κυπριακές αλλά είναι εξίσου απολαυστικές.

Σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη salsa ελιάς
Το ψητό χαλούμι γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν το συνοδεύετε με αυτή την τέλεια salsa με ελιές, μαϊντανό, κάππαρη και κρεμμύδι.

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά
“Πειράζουμε” λίγο την παραδοσιακή συνταγή, αντικαθιστρώντας την κεφαλογραβιέρα με χαλούμι, που ταιριάζει επίσης πολύ με το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας.

Πίτα κουρού με χαλούμι, σπανάκι και γαλοπούλα καπνιστή
Ο Ανδρέας Λαγός φτιάχνει με χαλούμι μία εύκολη και γευστική πίτα, για όλες τις ώρες της μέρας.

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι
Εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό, που ανοίγει όμορφα τόσο το καθημερινό όσο και το κυριακάτικο τραπέζι.

Μαρουλοσαλάτα με μανιτάρια και χαλούμι
Δροσερή σαλάτα, όλο αρώματα και γεύση, ιδανική για να συνοδεύσετε κρέας, κοτόπουλο ή και ψάρι.

Spring rolls λαχανικών με αρωματικά και χαλούμι
Φέρνουμε το ασιατικό ορεκτικό στα μέτρα μας, γεμίζοντας το με χαλούμι, πιπεριές Φλωρίνης και άλλα λαχανικά, που τυλίγονται σε φύλλο κρούστας αντί για φύλλο ρυζιού.

Σουβλάκια με λουκάνικο, κοτόπουλο, χαλούμι και πιπεριές
Για τα BBQ με φίλους, αυτά τα πληθωρικά σουβλάκια είναι η καλύτερη επιλογή. Θα γίνουν τα αγαπημένα όλων

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και χαλούμι
Δροσερή και εύκολη σαλάτα, με νόστιμο συνδυασμό υλικών, που στο τέλος περιχύνετε με μια ωραία βινεγκρέτ για να εμπλουτίσετε τη γεύση της.

Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Το μαστιχωτό ψητό χαλούμι ταιριάζει πολύ με λαχανικά, δημιουργώντας απολαυστικά ορεκτικά και μεζέδες.

Τάρτα με σπανάκι, αρωματικά και χαλούμι
Η… κάμπριο εκδοχή της σπανακόπιτας εκτός από ξεσκέπαστη είναι και πεντανόστιμη και αρωματική, ενώ αντί για φέτα που της προσθέτουμε συνήθως, θα την φτιάξετε με χαλούμι.

Σουβλάκια με μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές και χαλούμι
Καλά τα σουβλάκια με κρέας, αλλά όταν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, τα λαχανικά με το τυρί σας δίνουν την πιο γευστική εναλλακτική.

Σαλάτα με φακές
Χορταστική συνταγή που «παντρεύει» τις φακές με ωμά και ψημένα λαχανικά και χαλούμι, που της χαρίζουν χρώματα και αρώματα.

Μπουκίτσες χαλούμι με πλιγούρι και βινεγκρέτ λεβάντας
Ένα πολύ αρωματικό ορεκτικό με χαλούμι, που ανοίγει με τον πιο νόστιμο τρόπο κάθε τραπέζι σας. Την εποχή που δεν υπάρχουν φρέσκα σταφύλια στην αγορά χρησιμοποιείτε σταφίδα ξανθή και μαύρη.

Ναπολεόν με χαλούμι
Ναπολεόν στη γαλλική κουζίνα λέγονται οι παρασκευές που παρουσιάζονται σε στρώσεις εναλλάξ στο πιάτο. Το συγκεκριμένο παίζει με λεπτές ισορροπίες αφού βρίσκεται μεταξύ σαλάτας κι ορεκτικού κρατώντας ίσες αποστάσεις και από τα δύο.

Μελιτζάνες στο φούρνο με χαλούμι και σάλτσα ντομάτας
Ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να μαγειρέψετε τις μελιτζάνες είναι κι αυτός με τις ψημένες φέτες μελιτζάνας στο ταψί σε εναλλάξ στρώσεις με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο χαλούμι. Σκέτη νοστιμιά!