«Συγκεντρωτικό, μνημονιακό κόμμα το ΕΥΡΩΚΟ» λέει ο Σ. Αμερικάνος

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κόμματος και από μέλος του κόμματος υπέβαλε ο Στέλιος Αμερικάνος, με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, όπου αναφέρει ότι το ΕΥΡΩΚΟ κατέληξε ένα «συγκεντρωτικό, μνημονιακό και ασπόνδυλο» κόμμα.

Σύμφωνα με την επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Αμερικάνος αναφέρει ότι η αντιδικία του δεν αφορά τους συναγωνιστές του στο κόμμα, οι οποίοι είχαν διαφορετικές αντιλήψεις ή απόψεις, ιδιαίτερα στο θέμα των πρόσφατων Προεδρικών Εκλογών, και τους οποίους, όπως αναφέρει, «τιμά και σέβεται».

«Αυτό το οποίο, όμως, δεν ανέχομαι είναι τις μεθοδεύσεις ερήμην της βάσης του κόμματος και τον καιροσκοπισμό» προσθέτει.

Συμπληρώνει ότι είναι γνωστές «οι μεθοδεύσεις, οι δεσμεύσεις, τα ανταλλάγματα τα οποία λήφθηκαν και τα αξιώματα που διατυμπανίζουν κάποιοι ότι θα αναλάβουν, εκποιώντας το ίδιο το κόμμα, τις αρχές και τις πολιτικές του θέσεις».

Ακόμη, λέει ότι είναι γνωστές οι παλινδρομήσεις των ίδιων ανθρώπων στις Προεδρικές Εκλογές, «μεταξύ υποστήριξης υποψηφίου με Ακελικά δεκανίκια – ώστε να αποφευχθεί πάση θυσία η επιλογή Νίκου Αναστασιάδη – και τελικής κατάληξης υποστήριξης του ίδιου του Νίκου Αναστασιάδη».

Λέει εξάλλου ότι ένας πολιτικός φορέας, αν καταλήξει «βατήρας απόκτησης αξιωμάτων, διαχείρισης  ρουσφετιού και υλοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών» δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

«Δυστυχώς αυτό ακριβώς είναι σήμερα το Ευρωπαϊκό Κόμμα» προσθέτει ο κ. Αμερικάνος, «ένα κόμμα συγκεντρωτικό, μνημονιακό και ασπόνδυλο», το οποίο «έχει καταστήσει τις εκπτώσεις στις αρχές του, συνεχή πολιτική πρακτική επιβίωσης».

Λέει ακόμη ότι στο βωμό συμμετοχής στην εξουσία και της διασφάλισης πολιτικού μέλλοντος για κάποιους, το ΕΥΡΩΚΟ «διέγραψε την ίδια την ιδρυτική του διακήρυξη, ξέχασε τον λόγο ύπαρξης του, συμφιλιώθηκε με την διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, αποδέχθηκε το μνημόνιο και έπαθε αμνησία ακόμα και για τον Μακάριο Δρουσιώτη».

Η αποχώρηση μου συνεπώς από το κόμμα είναι μονόδρομος και η μόνη αξιοπρεπής, υπό τις περιστάσεις, πράξη, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αμερικάνος.