Συγκίνηση εξέφρασε ο Πρόεδρος για την παρουσία της Τιμίας Κάρας στην Κύπρο

Συγκινημένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την επίσημη τελετή της υποδοχής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στο νησί, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.

«Δεν μπορεί παρά να αισθάνεται συγκίνηση ο όποιος Χριστιανός για την εδώ παρουσία της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα. Με την εδώ παρουσία θυμούμαστε όλοι και τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μονή, αλλά και την απόσταση που φαίνεται να μας χωρίζει. Μια απόσταση που πρέπει να διανύσουμε για να νιώσουμε ότι έχουμε πράξει το καθήκον μας απέναντι σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που πίστεψαν σε αυτόν τον μεγάλο Απόστολο», ήταν η δήλωση του Προέδρου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, μέχρι τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί για προσκύνηση από τους πιστούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6:00 μέχρι τις 23:00.

ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ - ÕÐÏÄÏ×Ç ÔÇÓ ÔÉÌÉÁÓ ÊÁÑÁÓ ÔÏÕ ÁÐÏÓÔÏËÏÕ ÁÍÄÑÅÁ