Συγκέντρωση διαμαρτυρίας λιμενικών στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας πραγματοποιούν λιμενικοί που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους και για το σχέδιο που αφορά το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος.

Σε ψήφισμά τους, μεταξύ άλλων, εκφράζουν την «πλήρη αντίθεση μας στην σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση βίαιη ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος των ασφαλιστικών μας ταμείων ( Μ.Τ.Ν-Τ.Α.Λ.Σ) και ιδιαίτερα στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος το οποίο δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απασχολεί το κράτος αφού ουδέποτε το έχει ενισχύσει, το έχει χρηματοδοτήσει, το έχει επιχορηγήσει, το έχει δανείσει.

»Σε ότι αφορά το θέμα των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε, το Γ.Σ εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση του συνόλου των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης, μετά και την ματαίωση της συνάντησης απο τον Υπουργό Οικονομικών, παίζοντας τις καθυστερήσεις σε ένα θέμα το οποίο έχει κριθεί απο την δικαιοσύνη και οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα».

Η ομοσπονδία των λιμενικών προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει και ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.