Στ. Θεοδωράκης: “ Έχουμε ανάγκη τους κτηνοτρόφους κι όχι τις εισαγωγές γάλακτος”

Τη θέση ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους κι όχι τις εισαγωγές γάλακτος διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ήπειρο.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι στην Ελλάδα το φρέσκο γάλα δεν μπορεί να έχει διάρκεια ζωής πάνω από 5 ημέρες, και ότι το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, που δεν είναι φρέσκο γάλα, που δεν είναι γάλα που έχει όλα τα καλά συστατικά του γάλακτος, γιατί, για να συντηρηθεί, έχει γίνει μια χημική επεξεργασία, θα έχει διάρκεια ζωής 30 – 35 μέρες, όσες λέει η επιστήμη.

Πρόσθεσε επίσης ότι την εκτίμηση του ότι αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν προήλθε από την τρόικα.

«Υπήρχαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες; Κάποιοι άλλες βιομηχανίες που απαιτούσαν αυτή την αναστάτωση σε σχέση με το γάλα. Που πίστευαν ότι θα έπρεπε να πάνε σ’ ένα περιβάλλον που θα τους βολεύει περισσότερο. Νομίζω ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Και πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους, δεν έχει ανάγκη τις εισαγωγές. Η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι να παράγουμε δικά μας προϊόντα», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά Το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι σκοπός είναι να καταγραφεί θετικά στις ευρωεκλογές, να το πιστέψει ο κόσμος, ότι μπορεί να ξεπεράσει το παλιό πολιτικό σύστημα. Θέλουμε ένα θετικό μήνυμα από τις Ευρωεκλογές, «ώστε μετά σιγά- σιγά, να χτίσουμε το κίνημα· να κάνουμε ένα μεγαλύτερο “Ποτάμι” και να κτυπήσουμε τις εθνικές εκλογές, και να είμαστε εμείς ο καθοριστικός παράγων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως επειδή τα προβλήματα της χώρας μας είναι μεγάλα, θα πρέπει να γίνει εθνικό σχέδιο δράσης πάνω σε αυτά, και πως οι κυβερνήσεις που θα βγάλουν από το αδιέξοδο την Ελλάδα θα πρέπει να «είναι κυβερνήσεις του 51%» και όχι του 25%, ποσοστό που δεν δίνει διαπραγματευτική ικανότητα». Σημείωσε, δε, ότι «ο ρόλος της χώρας μας είναι μία δυνατή Ελλάδα σε μια δίκαιη Ευρώπη».