Στόχος η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, τονίζει ο Μάριος Καρογιάν

Προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κυβερνητικού σχήματος που θα πάει τον τόπο μπροστά, δήλωσε  ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος είχε συνάντηση και θα έχει συνεχώς, όπως είπε, με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι “έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο, είδαμε με ποιους τρόπους θα χειριστούμε τα πράγματα τις επόμενες ώρες, γιατί, όπως προεκλογικά είχαμε πει, θα υπάρξει κάλεσμα προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης συνθηκών για Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», είπε, και πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος θα πάρει κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ακόμα και σήμερα.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι δεν συζητήθηκαν ονόματα που θα  υπουργοποιηθούν, ούτε και ποια υπουργεία θα πάρουν τα κόμματα. Όταν υπάρχει καλή θέληση, διευκρίνισε, δημιουργικό πνεύμα και κοινή έγνοια και επιδίωξη για να διαμορφωθούν συνθήκες ώστε να πάει ο τόπος μπροστά και να υπάρξει ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα.

Βασική φιλοσοφία και νοοτροπία που επικρατεί , είπε, είναι πως δεν πρόκειται για μια διαδικασία κατανομής θώκων. «Το βασικό είναι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να υπάρξει συνέργεια και συνεργασία όσο το δυνατό πιο πολλών. Άρα, λοιπόν, αν υπάρχει η βούληση και η διάθεση όλα τα άλλα έπονται», κατέληξε.