Στυλιανός ΑΠΩΝ: Σιωπηλή διαμαρτυρία εις μνήμη του 14χρονου

Φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας κεριά, δεκάδες πολίτες, διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λευκωσία,  εις μνήμη του 14χρονου Στυλιανού που έφυγε τόσο άδικα λόγω  αμέλειας και  ανευθυνότητας των κρατικών υπηρεσιών.

Οι διαδηλωτές έδεσαν μωβ κορδέλες σε στεφάνι, στη μέση του οποίου τοποθέτησαν συμβολικά μια σχολική βαλίτσα, με αναγραμμένο το όνομα του 14χρονου και τη λέξη ΑΠΩΝ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμβολίζει τη βαλίτσα που δεν πρόλαβε να κρατήσει ο άτυχος μαθητής για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία ήταν γεμάτη από όνειρα και ελπίδα.

Ένα κείμενο μέσα στην τσάντα, εξηγούσε τον σκοπό της εκδήλωσης στους αρμόδιους.

Παρούσες στη διαμαρτυρία είναι η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και η βουλευτής και αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Σε πανό αναγράφονταν οι φράσεις “Απαιτούμε αυτή τη φορά να φτάσει το μαχαίρι ως το κόκαλο” και “Ως εδώ η εγκληματική αδιαφορία του κράτους”

Ο Στυλιανός ήταν ΑΠΩΝ…. Φώναζε, ζητούσε βοήθεια, αλλά κανείς δεν τον άκουσε έγκαιρα, πριν πάρει την τραγική απόφαση να αφαιρέσει τη ζωή του… γιατί δεν άντεχε άλλο… Ηταν μόνο 16 χρόνων…