Στυλιανίδης: Ο Πρόεδρος διέσωσε τον τόπο

Παρόλη την οδυνηρότητα των αποφάσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση διέσωσαν τον τόπο από το χειρότερο σενάριο της άτακτης και καταστροφικής χρεοκοπίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

“Η Κυβέρνηση ευρισκόμενη στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους της Τρόικας για την πρώτη αξιολόγηση της δανειακής σύμβασης θα αποφύγει αχρείαστες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό μέτωπο οι οποίες αποκλειστικά και μόνο εξυπηρετούν σκοπιμότητες εσωτερικής κατανάλωσης και δεν προσφέρουν στον καλύτερο δυνατόν χειρισμό του μείζονος θέματος της πατρίδας μας αυτή τη στιγμή που είναι η οικονομία και ταυτόχρονα δεν προσφέρουν στη διαμόρφωση κλίματος ενότητας”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

Προσθέτει ότι “τα γεγονότα και του πρώτου και του δεύτερου Eurogroup είναι ιστορικά καταγεγραμμένα και θα τύχουν της ιστορικής αξιολόγησης με την πάροδο του χρόνου”.

“Ένα είναι σίγουρο και κοινώς αποδεκτό, ότι παρόλη την οδυνηρότητα των αποφάσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση διέσωσαν τον τόπο από το χειρότερο σενάριο της άτακτης και καταστροφικής χρεοκοπίας”, σημειώνει.