Στρατιώτης με αναπηρία στο Ράλι Ντακάρ

Στο Ράλι Ντακάρ δεν συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες οδηγοί αλλά και άτομα που θεωρούνται υπεύθυνα και με σχετικά μικρή πείρα.

Έτσι φέτος στην εκκίνηση της διοργάνωσης, που θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου, στη Λίμα θα λάβει μέρος ο Βρετανός στρατιώτης Τομ Νίθγουεϊ.

Το φαινόμενο του Νίθγουεϊ είναι μοναδικό καθώς παρά την αναπηρία του θα είναι συνοδηγός του Τζάστιν Μπίστρολ στην κατηγορία των αυτοκινήτων στον αγώνα των 8.000 χιλιομέτρων του οποίου τερματικός σταθμός είναι το Σαντιάγο.

Ο βετεράνος στρατιώτης το 2008 στο Αφγανιστάν πάτησε μία νάρκη, η οποία του κόστισε τα δύο του πόδια και το ένα του χέρι. Θα αγωνιστεί για τη Race2Recovery, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να ενισχύσει όλους τους σοβαρά τραυματισμένους στρατιώτες.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι δεν χάνει την αισιοδοξία του, θέτει στόχους και κοιτάζει μόνο προς τον τερματισμό.

“Νομίζω πως το Ντακάρ είναι λιγότερο επικίνδυνο από ότι έχω κάνει και γνωρίζω καλά που έμπλεξα. Με όσους οδηγούς έχω μιλήσει, μου είπαν πως δεν θα ξανατρέξουν στο Ντακάρ, οπότε δεν είναι εύκολο”, δήλωσε στο CNN.

Και συνέχισε:

“Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα, έκανα μοτοκρός όταν ήμουν παιδί. Η συμμετοχή στο Ντακάρ αποτελεί όνειρο για μένα. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε αυτό, αλλά εγώ έχω την ευκαιρία. Το σημαντικότερο για μένα, είναι να τερματίσω”.