Στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Η μεγάλη παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρακολούθησε την δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την παρέλαση παρακολουθούν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Για τους επισήμους δεν υπάρχει υπερυψωμένη εξέδρα πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την παρέλαση από κοντά καθώς έχουν αφαιρεθεί τα κάγκελα.

Capture

Για πρώτη φορά εφέτος οι γιορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου δεν θα ολοκληρωθούν με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, καθώς μετά θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Στον χώρο της παρέλασης θα παραμείνει μια διακλαδική πολυμελής μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αποφάσισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει προσκαλέσει λαογραφικά σωματεία, χορευτικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα για να συνοδευόσουν την γιορτή.

Τα μουσικά συγκροτήματα και οι χορευτές θα αναπτυχθούν πάνω στο οδόστρωμα απέναντι από την Πλατεία Συντάγματος.