Στρέβλωση στην αγορά, προκαλεί το πλαφόν στις τιμές του γάλακτος, λένε οι παστεριωτές

Το βάρος από το πλαφόν στις τιμές του γάλακτος, μετακυλίεται στους ίδιους, υποστηρίζουν οι παστεριωτές και κάνουν λόγο για στρέβλωση της αγοράς.

Η επιβολή μέγιστης τιμής με δεδομένου ότι οι αγελαδοτρόφοι έχουν αυξήσει την τιμή του νωπού αγελαδινού γάλακτος κατά 0,04 ευρώ το λίτρο και θα επιβάλουν νέα αύξηση 0,02 σεντ ανά λίτρο από την 1η Απριλίου 2013, τους οδηγεί, υποστηρίζουν, να αναλάβουν το βάρος της αύξησης της τιμής από τους αγελαδοτρόφους, επιπρόσθετα τμε τις διαρκείς αυξήσειςπου σημειώνονται σε καύσιμα, ηλεκτρισμό, νερό, μισθολόγιο κτλ.

Στην αγορά σήμερα υπάρχουν καταστήματα τα οποία διαθέτουν γάλα σε χαμηλές τιμές, κατ’ επιλογήν λένε οι παστεριωτές, αλλά με την επιβολή πλαφόν θα υποχρεωθούν να τις αυξήσουν. «Οι τιμές αυτών των καταστημάτων είναι γνωστές στους καταναλωτές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από ποια καταστήματα προμηθεύονται γάλα, γνωρίζοντας τόσο τα σημεία πώλησης με χαμηλές τιμές, όσο και αυτά που διαθέτουν το προϊόν σε ψηλότερες τιμές».

Οι παστεριωτές θα προχωρήσουν σε καταγγελία στην  Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για παράνομη  παρέμβαση στην αγορά. Θα ζητήσουν από όλους τους αγελαδοτρόφους, είτε ανεξάρτητους, είτε μέλη του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων, κατά την περίοδο επιβολής πλαφόν, να περιορίσουν την αύξηση στην τιμή του νωπού αγελαδινού γάλακτος.

Αυτή η στρέβλωση της αγοράς, υποστηρίζουν,  θα αποδειχθεί ότι θα δημιουργήσει αναστάτωση στην αγορά χωρίς ωστόσο να υπάρξει πραγματικό όφελος για τον καταναλωτή… «Παρότι οι ευθύνες θα βαραίνουν άλλους, εμείς νοιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε εκ των προτέρων στους καταναλωτές μας».